Category: Shrove вторник

палачинка ден 2018 {Shrove вторник} во Велика Британија, француската, Англија, & Лондон

Pancake Day 2018/Shrove Tuesday Shrove Tuesday 2018 also known as Pancake Tuesday or Pancake day 2018 е ден во февруари или март непосредно пред Чиста среда, кој се празнува во некои земји од конзумирање на палачинки. во другите, особено оние каде што тоа се нарекува Марди Грас или некој негов превод, ова е карневал ден, и […]

Valentine's Day © 2017 Frontier Theme